fbpx
Сьогодні
12:13 08 Лип 2020

Суд продовжує обирати запобіжний захід Порошенку у справі про призначення Семочка

Фото Reuters

Печерський районний суд Києва в середу продовжив засідання з розгляду клопотання слідства про обрання запобіжного заходу Петру Порошенку у вигляді особистого зобов'язання у справі про призначення Сергія Семочка заступником голови Служби зовнішньої розвідки.

Як передає "Інтерфакс-Україна", на засіданні є учасники процесу – Порошенко, його адвокати та представники прокуратури.

Біля будівлі суду, як і в попередні рази, зібралася численна акція на підтримку Порошенка.

"Ще раз дякую, що ви втретє прийшли під Печерський суд, щоб сказати "ні" "зеленій владі"… Я йду на це судилище з вашою підтримкою і вашою допомогою", – сказав Порошенко, звертаючись до присутніх біля суду.

Порошенко назвав злочином той факт, що в ніч на середу, перед засіданням з обрання запобіжного заходу, Печерський суд продовжив термін досудового розслідування у справі, в якій він є підозрюваним.

Як повідомлялося, за даними слідства народного депутата Порошенка підозрюють у тому, що, будучи президентом України, в 2018 році шляхом видання явно злочинного наказу схилив військову службову особу – главу Служби зовнішньої розвідки (СЗР) України (на той момент ним був Єгор Божок) – до перевищення ним влади та службових повноважень, тобто до умисного вчинення дій, які явно виходять за межі наданих йому прав та повноважень, вчиненого в умовах особливого періоду (ч. 4 ст. 27 ч. 4 ст. 41 ч. 4 ст. 426-1 КК України).

Йдеться про призначення Сергія Семочка першим заступником керівника Служби зовнішньої розвідки.

Раніше 1 липня Петро Порошенко на засіданні суду з обрання йому запобіжного заходу вказав на залежність генерального прокурора Ірини Венедіктової та попросив задовольнити клопотання про її відвід, а саму справу повернути в прокуратуру як "юридичний треш".

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: