fbpx
Сьогодні
22:35 08 Лип 2020

Шарій володіє віллою в Іспанії за 1 млн євро, - "Слідство.Інфо"

Анатолію Шарію, одіозному відеоблогеру і пропагандиста, належить вілла в Іспанії. Її орієнтовна вартість складає близько 1 млн євро

Згідно з даними з іспанського майнового реєстру, Шарій став власником нерухомості в місті Рода-де-Бара неподалік від Барселони в серпні 2019 року, повідомляє «Слідство.Інфо».

У документах не вказано, чи купив Шарій цю віллу або ж отримав її в подарунок. Електронну декларацію ні блогер, ні його дружина не заповнювали.

Будинок розташований на березі Балеарського моря на так званій «першій лінії» – від пляжу його відділяє лише смуга зелених насаджень.

На території вілли є басейн і невеликий сад, засаджений кущами, хвойними і пальмовими деревами.

Площа будинку – 230 квадратних метрів. Він складається з основного житлового поверху площею 160 квадратних метрів і підвального приміщення на 69 «квадратів».

Після зміни власника вілла і прилегла територія істотно змінилися. Замість декоративної огорожі Шаріі звели двометровий паркан і зрізали високе дерево, яке росло біля паркану. На огорожі розмістили попереджувальні таблички про те, що територія охороняється. На вікнах навіть другого поверху поставили решітки.

Вартість вілли в іспанському реєстрі не вказано. Однак подібні об'єкти в тому ж районі коштують близько 1 млн євро.

Шарій має віллу за мільйон євро в Іспанії

Шарій має віллу за мільйон євро в Іспанії

Шарій має віллу за мільйон євро в Іспанії

Шарій має віллу за мільйон євро в Іспанії

Довідка. Анатолій Шарій був оголошений в розшук у лютому 2012 року за підозрою в свідомо неправдиве повідомлення про злочин (ч. 2 ст. 383 Кримінального кодексу). У квітні 2020 року Шарія зняли з розшуку. Причину таких дій в МВС не пояснили.

За даними слідства, в ніч на 12 липня 2011 року Анатолій Шарій обстріляв свій автомобіль, інсценувавши замах.

Того ж року щодо Шарія було відкрито ще одну кримінальну справу: йому інкримінували хуліганство за стрілянину з травматичного пістолета в київському "Макдональдсі".

За даними СБУ, 24 січня 2012 Шарій нелегально виїхав до Росії 22 липня того ж року Нідерланди поінформували Україну, що блогеру надано статус біженця, і його видача українським правоохоронцям неможлива. Українські суди і правоохоронні органи неодноразово отримували офіційні підтвердження про те, що Шарій проживає в Нідерландах і Литві.

У 2019 році "Партія Шарія" брала участь у виборах до Верховної Ради, але не подолала прохідний бар'єр. Реєстрація ЦВК партії одіозного проросійського блогера спровокувала масові протести в Києві.

Згодом Шарія зняли з виборів на підставі того, що він не проживав в Україні протягом останніх п'яти років.

У офіційних джерелах інформації щодо статків подружжя немає. Із загальнодоступних ресурсів відомо, що пара займається лише блогерством та дистанційною політичною діяльністю.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: