fbpx
Сьогодні
13:59 08 Лип 2020

МОЗ хоче закупити препарат "Ремдесивір" для лікування пацієнтів з COVID-19

Міністерство охорони здоров'я веде перемовини щодо закупівлі препарату "Ремдесивір", який є в українському протоколі лікування COVID-19.

Про це повідомив очільник міністерства охорони здоров'я Максим Степанов під час брифінгу.

"Я вважаю, що в нас дійсно дуже гарний протокол, і ми це можемо побачити по ефективності лікування коронавірусної хвороби, по тих показниках, які є, і відсоток летальності, який є одним із найнижчих в Європі.

Він не був доступний з точки зору продажу, його виробляє американська компанія. Зараз ми провели перемовини з компаніями, які отримали ліцензію, і ми розраховуємо на закупівлю цього лікарського засобу.

Є попередня домовленість щодо закупівлі, розрахованої на лікування до 8 тисяч пацієнтів. Зараз проводимо перемовини", – розповів Степанов.

Нагадаємо, "Ремдесивір" є противірусним препаратом, який також випробовували проти лихоманки Ебола в Африці, але значимих результатів не було.

Нещодавно Єврокомісія надала умовний дозвіл на продаж цього препарату для лікування COVID-19. Їхнє дослідження показало, що пацієнти, які отримували ремдесивір, одужали приблизно через 11 днів, в порівнянні з 15 днями у пацієнтів, які отримували плацебо.

Але цей ефект не спостерігався у пацієнтів з легким та помірним перебігом хвороби.

Рубрика:
Здоров'я

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: