fbpx
Сьогодні
10:09 08 Лип 2020

Мальдіви Порошенка: Експрикордонника підозрюють в незаконному пропуску п’ятого президента через кордон

Колишнього прикордонника підозрюють у сприянні в незаконному пропуску п'ятого президента України Петра Порошенка через кордон в 2018 році.

Про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

🔹 Сприяння у незаконному переправленні п'ятого Президента через кордон – експрикордоннику повідомлено про підозруЗа…

Posted by Офіс Генерального прокурора on Tuesday, July 7, 2020

Слідчі Головного слідчого управління Держбюро розслідувань повідомили про підозру колишньому керівнику військової частини Держприкордонслужби в у сприянні незаконному переправленню осіб через державний кордон України (ч.2 ст. 332 КК України).

Слідство встановило, що в 2018 році прикордонник незаконно наказав військовослужбовцям пропустити через кордон п'ятого президента Петра Порошенка і його супутників – поза пунктом пропуску і всупереч чинним порядкам.

В Офісі генпрокурора додали, що слідство також перевіряє причетність цього прикордонника та інших членів керівництва Держприкордонслужби та Управління держохорони до переправлення через кордон колишніх вищих посадових осіб без проходження паспортного і митного контролю.

"У разі доведення вини, підозрюваному загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 7 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років".

Нагадаємо, журналісти програми Схеми: Корупція в деталях з'ясували, що з 1 по 8 січня 2018 року Петро Порошенко перебував у відпустці на Мальдівах інкогніто під чужим ім'ям. Повідомлень на офіційних сайтах про відпочинок глави держави не було.

Після публікації розслідування в Державній прикордонній службі заявляли, що під час відвідування Мальдів Петро Порошенко перетинав кордон законним способом.

6 серпня минулого року в ДБР заявили, що перевірять законність поїздки.

Печерський райсуд Києва надав слідчим ДБР дозвіл на тимчасовий доступ до даних журналістів програми Схеми про підготовку матеріалу про відпочинок експрезидента Порошенка на Мальдівах.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: