fbpx
Сьогодні
18:51 08 Лип 2020

Замість Вакарчука: ЦВК визнала депутаткою від "Голосу" дружину ексміністра оборони

Центральна виборча комісія визнала обраним народним депутатом Аліну Свідерську

Про це повідомила пресслужба ЦВК.

8 липня відбулося чергове засідання, під час якого комісія визнала її обраним нардепом на позачергових парламентських виборах 21 липня 2019 року.

Вона стане народною депутаткою замість Святослава Вакарчука, який раніше склав мандат.

На сайті вказано, що Свідерська народилася 25 лютого 1989 року, має вищу освіту. Є директором норвезької компанії ТОВ "Айсі Хидро Юкрейн" і проживає у Києві. Вона була включена до виборчого списку партії "Голос" під № 19.

Свідерська є дружиною колишнього міністра оборони України Андрія Загороднюка.

30-річна випускниця Києво-Могилянської академії. Після навчання в Україні вона вивчала право в британському Кембриджі. У 2015 році вона була радником міністра економіки Абромавичуса з питань дерегуляції. Його зараз призначили головою "Укроборонпрому".

П'ять років тому Аліна Свідерська розповідала про своє навчання в Англії за стипендією від фонду Сороса.

Нагадаємо, 11 червня лідер партії "Голос" Святослав Вакарчук оголосив, що складе повноваження народного депутата. Він вважає, що свою місію виконав — привів партію до парламенту.

Але 18 червня народні депутати провалили голосування за позбавлення мандата Вакарчука: це рішення підтримали 175 із 226 необхідних депутатів. Щоб знову не подавати заяву про складання повноважень, 19 червня Вакарчук вийшов із фракції "Голос". Потім на з'їзді партії його мають виключити з виборчого списку, що, згідно з Конституцією, автоматично призведе до втрати депутатського мандату.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: