fbpx
Сьогодні
16:30 07 Лип 2020

Київрада вимагає від Зеленського припинити переслідування Порошенка, активістів та волонтерів

Фото Reuters

Київрада звернулася до президента Володимира Зеленського з вимогою припинити політичні переслідування свого попередника Петра Порошенка, волонтерів та активістів.

Відповідний документ підтримали 68 депутатів, один висловився проти. Загалом у Київраді 120 депутатів.

У пресслужбі Європейської солідарності зазначили, що на позачерговому засіданні були присутні нардепи від політичної сили Вікторія Сюмар, Ахтем Чийгоз, Софія Федина та Олексій Гончаренко.

Перед голосуванням секретар Київради і голова Київської міської організації ЄС Володимир Прокопів заявив, що міська рада не буде мовчати, «коли в країні почалися політичні репресії».

У тексті звернення наголошується, що «політичні переслідування, розправи над громадськими та опозиційними лідерами, активістами Євромайдану, репресивні дії силових структур, керівництво яких асоціюється з колишнім режимом Віктора Януковича, тотальне домінування в інформаційному просторі проросійського наративу — це свідчення того, що Україна вкотре опинилася перед великими політичними потрясіннями».

Депутат Київради від ЄС Вадим Сторожук заявив, що політики категорично засуджують спроби вибіркового правосуддя щодо Порошенка.

Напередодні комісія Київради з питань місцевого самоврядування, регіональних та міжнародних зв'язків підтримала документ зі зверненням до Зеленського.

На думку столичних депутатів, гучні судилища, розпочаті після приходу Зеленського до влади, руйнують як його імідж, так і імідж України на міжнародній арені.

Проти Петра Порошенка було відкрито близько 30 кримінальних проваджень, з них найбільш серйозною вважається справа про призначення у 2018 році Сергія Семочка першим заступником глави Служби зовнішньої розвідки. Офіс генпрокурора вважає, що для цього тодішній президент чинив тиск на главу СВР.

 

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: