fbpx
Сьогодні
11:28 07 Лип 2020

Кулеба розповів, як і коли повернуть українців, затриманих у Греції

Українські туристи, які застрягли в аеропорту Афін, не будуть депортовані з Греції. Так, 12 туристів повернуться в Україну у вівторок, 7 липня.

Про це під час брифінгу повідомив глава МЗС Дмитро Кулеба.

Так, 12 українців, які перебували в зоні утримання в аеропорту в Афінах, зможуть повернутись в Україну 7 липня. Авіакомпанія Ryinair виконає два рейси з вилітом о 17:10 та 21:55.

Кулеба зазначив, що ще стосовно чотирьох українців, які перебувають у Греції, питання вирішується, а 12 громадян повернуться на батьківщину за рахунок авіакомпанії.

"Одній людині вдалося нашим консулам попрацювати з прикордонниками, щоб їй дозволили перетнути кордон, тому що вона прямує транзитом в іншу країну ЄС. Щодо інших – вирішується… Вдалося домовитися, що ці 12 громадян будуть повернені в Україну за рахунок авіакомпанії", – наголосив міністр.

Пізніше у Facebook Кулеба уточнив, що ще четверо українців повернуться з Греції рейсом WizzAir.

Він також зазначив, що посольство України в Греції активно працює з органами влади цієї країни для того, щоб українцям не поставили депортацію в паспорт і таким чином запобігли ускладненню їхнього життя та зберегли їм можливість подальших подорожей до країн ЄС.

"Станом на зараз домовлено, що депортацію вони не отримають, і консули при вильоті будуть, за моїм дорученням, особисто контролювати, щоб саме так все і відбулося", – додав Кулеба.

Глава МЗС також зазначив, що випадок, який стався в Греції, вже не перший.

"Перший обійшовся без шуму, але вже була така ситуація. На жаль, незважаючи на наші зусилля не стала перша ситуація уроком для авіакомпаній, і вони продовжили брати на борт громадян України, заздалегідь, по суті, знаючи, що їх не пустять на територію країни ЄС, до якої вони прибувають", – пояснив він.

Міністр звернувся до авіакомпаній із закликом не продавати квитки.

"Порада для авіакомпаній: будь ласка, дуже прошу, не намагайтеся заробити зайву копійку на авіаквитку для українця, який купує квиток до країн ЄС, знаючи заздалегідь, що висадивши цю людину з борту літака, ви залишаєте її сам на сам із проблемами", – сказав він.

Відзначимо, 17 українців з туристичною метою прилетіли в Афіни з Києва на рейсах Ryanair і Wizz Air. Однак їх не випустили з аеропорту через заборону на в'їзд до ЄС громадян третіх країн.

У МЗС України раніше заявили, що українці потрапили в таку ситуації з вини авіакомпаній, тому вони мають повернути українців до Києва за свій рахунок.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: