fbpx
Сьогодні
10:42 06 Лип 2020

В МОЗ створюють робочу групу для реалізації міжнародної допомоги

Міністерство охорони здоров'я створює робочу групу для координації і реалізації міжнародної технічної допомоги.

Про це сказав заступник міністра охорони здоров'я Ігор Іващенко на брифінгу сьогодні.

"Одним з важливих аспектів діяльності МОЗ є координація міжнародної технічної допомоги в сфері охорони здоров'я. В даний час МОЗ працює над імплементацією трирівневої моделі реалізації міжнародної техдопомоги. Ця модель передбачає координацію донорських проектів як на рівні окремих виконавців, так і на рівні Міністерства охорони здоров'я і Кабміну. ​​З цією метою при міністерстві створюється секторальна робоча група", – сказав він.

За словами Іващенка, в її складу входитимуть представники МОЗ, Національної служби здоров'я, ДП "Державний експертний центр", ДП "Електронне здоров'я" і ДП "Медичні закупівлі України".

"Участь в робочій групі прийматимуть і представники ВООЗ, ООН, Світового банку, представники посольств і ключових міжнародних партнерів. У рамках роботи групи передбачено створення тематичних підгруп за участю делегованих представників агентств, які будуть визначати напрямки діяльності, залучення інвестицій.

Перше засідання планується провести до середини липня. На ньому визначать пріоритетні напрямки діяльності, при залученні фахівців державного і недержавного секторів", – додав заступник міністра.

Він також підкреслив, що міністерство залучає експертів ЄС і до імплементації другого етапу медреформи.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: