fbpx
Сьогодні
14:12 06 Лип 2020

У Зеленського вважають, що розвиток трансплантації органів може стати частиною медреформи

В Україні не були забезпечені умови для розвитку трансплантації органів, тому багато громадян змушені проводити операції за кордоном. Зараз понад 5 тис. українців очікують на трансплантацію органів.

Про це міністр охорони здоров'я Максим Степанов сказав на нараді з Володимиром Зеленським.

Однак нині МОЗ створило окремий підрозділ саме для розвитку трансплантації в Україні.

"Треба дуже потужно взятися за розвиток трансплантації в нашій країні. По-перше, в Україні такі операції в п'ять-шість разів дешевші, ніж за кордоном, а відтак доступніші для українців. Це підвищує шанс зберегти життя. По-друге, така якісна послуга за нижчу ціну може привабити іноземців", – наголосив Зеленський.

Степанов додав, що МОЗ уже розширює перелік лікарень, які можуть надавати послуги з трансплантації органів. Він вважає, що розвиток трансплантації може стати частиною медичної реформи.

Нагадаємо, у грудні 2019 року Верховна Рада ухвалила, а президент підписав Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, що регулюють питання трансплантації анатомічних матеріалів людині» (418-IX).

Документ регулює питання трансплантації анатомічних матеріалів людині, гармонізує національне законодавство з міжнародними актами та автоматизує процеси завдяки поступовому запровадженню Єдиної державної інформаційної системи трансплантації органів і тканин.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: