fbpx
Сьогодні
16:39 06 Лип 2020

Саакашвілі розповів, коли Нацрада представить пропозиції щодо судової реформи

Фото Reuters

Виконавчий комітет Національної ради реформ уже розпочав підготовку пропозицій щодо судової реформи, повідомив голова виконкому Міхеіл Саакашвілі.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

"Я щиро вдячний президенту Зеленському за його глибоке розуміння проблематики та зокрема за доручення зайнятися саме цією фундаментальною для всіх інших починань реформою. Ми вже почали підготовку наших пропозицій та з нетерпінням чекаємо наступного засідання Нацради, щоб їх презентувати", – написав Саакашвілі.

Саакашвілі наголосив, що з моменту отримання від президента України Володимира Зеленського доручення підготувати реформу судової системи розпочалася хвиля суддівської критики і невдоволення.

"Мовляв суди – це незалежна гілка влади й нема чого до нас лізти зі своїми реформами, у нас все й так добре. От тільки річ у тім, що "добре" від цієї наскрізь гнилої системи тільки представникам цієї ж системи й аж ніяк не людям. Бо кого б ви не спитали на вулиці, українським судам не довіряє взагалі ніхто. Схожу ситуацію ми мали в Грузії, де рівень корумпованості судів і правоохоронців був захмарним. Тільки навівши лад у цих сферах ми змогли залучити мільярди інвестицій, а головне – дати впевненість нашим громадянам, що їх бізнес завтра не рейдернуть і країна живе за законом, а не по понятіям", – заявив він.

Як повідомлялося, Рада суддів України в п'ятницю оприлюднила заяву, в якій висловила обурення заявами Саакашвілі про нову концепцію судової реформи.

"Роблячи такі заяви, пан Саакашвілі мав би знати, що зараз у судовій системі, саме через подібні заяви та неврегульовані процедури щодо призначення суддів, утворився катастрофічний кадровий голод", – заявили в Раді.

Раніше, 30 червня, Саакашвілі повідомив, що президент України Володимир Зеленський доручив у липні обговорити на засіданні Національної ради реформ фундаментальну концепцію революційної судової реформи. Він наголосив, що влада має намір ввести концепцію, повністю відмінну від нинішнього стану судової реформи.

"Це будуть не напівзаходи, не напівзакони, не якісь внутрішні перестановки з одного місця на інше. Це буде фундаментальний переділ всього, що відбувається у нас у судовій системі", – сказав Саакашвілі.

У відповідь на критику Саакашвілі заявив, що українська судова влада давно відірвалася від реального життя і перетворилася на елітну службу, яка обслуговує грошові потоки.

Раніше Зеленський пояснив, що хоче від Нацради реформ.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: