fbpx
Сьогодні
15:35 06 Лип 2020

Речник Путіна прокоментував заяву про нібито швидке приєднання ОРДЛО до Росії

Речнику президента Росії Дмитру Пєскову не відомо про швидке приєднання окупованих територій Донбасу до Російської Федерації, але підтримку Москви жителям Донбасу він обіцяє.

Про це пише РБК.

Пєсков: "Що стосується якихось кроків у бік Росії, я інформацією з цього приводу не володію".

Прессекретар Володимира Путіна сказав, що надання російського громадянства жителям ОРДЛО (так званих "ДНР" і "ЛНР") приймалося, виходячи з "суто гуманітарних міркувань".

Пєсков заявив, що Москва продовжить підтримувати жителів Донбасу, оскільки "ми суттєво не наближаємося до моменту врегулювання ситуації на південному сході України".

Повідомлялося, що колишній "прем'єр ДНР" Олександр Бородай під час з'їзду партії "Родіна" в Санкт-Петербурзі 4 липня заявив про можливе швидке приєднання ОРДЛО до Росії. На його думку, де-факто невизнані "республіки" вже є частиною РФ. Бородай заявив, що багато жителів окупованого Донбасу брали участь у голосуванні за поправки в Конституцію РФ.

4 липня український президент Володимир Зеленський, відповідаючи на запитання про те, чи правда, що Москва зажадала від Києва надати до 6 липня закон про особливий статус Донбасу, сказав, що Україна є незалежною країною, тому ніхто на міжнародній арені не може від неї нічого вимагати.

Раніше Дмитро Пєсков назвав загрозу повномасштабної військової конфронтації з Україною дурістю. "Це абсолютна дурість. Це штучне нагнітання антиросійської істерії в Україні", – заявив він.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: