fbpx
Сьогодні
13:29 06 Лип 2020

У Раді повідомили, як просувається розгляд поправок до законопроєкту про гральний бізнес

Верховна Рада розглядатиме поправки до законопроєкту №2285-д "Про державне регулювання діяльності щодо організації та проведення азартних ігор" щонайменше до 15 липня.

Про це повідомив перший заступник голови Комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної політики Ярослав Железняк (фракція "Голос") у Facebook.

Багато хто з вас питає, що сталося з законом про гральний бізнес.Якщо дуже коротко: його з вівторка по п'ятницю…

Posted by Ярослав Железняк on Monday, July 6, 2020

"Багато хто з вас питає, що сталося з законом про гральний бізнес. Якщо дуже коротко: то його з вівторка по п'ятницю (з 30 червня по 3 липня.) розглядали по поправках. І виглядає так, що цей процес протримається ще мінімум пленарний день. Тобто до середи, 15 липня (згідно з календарним планом, наступний планерний тиждень розпочнеться 14 липня та буде останнім у роботі третьої сесії ВР)," — зазначив депутат.

При цьому він звернув увагу на деякі норми законопроєкту, які були змінені під час розгляду та врахування поправок.

"… Повернули вимогу щодо відстані не менше 500 м до шкіл від гральних залів, повернули обов'язкову компенсацію родині лудомана в розмірі 10-ому програшу, збільшили уп'ятеро вартість ліцензії на інтернет-казино (правда там буде колізія), повернули розділ про лотереї в текст закону, розширили коло осіб, які могли звернутися до суду із заявою про обмеження, повернули системи моніторингу гральних автоматів, як окрему складову системи онлайн-моніторингу, повернули редакцію терміну "бездоганна ділова репутація"," — уточнив Железняк.

Нагадаємо, що законопроєкт про гральний бізнес у другому читанні народні депутати розглядають із 30 червня. До документа було внесено понад 3,5 тисячі поправок. Очікувалося, що Рада завершить їх розгляд на пленарному засіданні 3 липня, однак не встигла.

Цей документ, зокрема, пропонує запровадити кримінальну відповідальність за організацію азартних ігор без ліцензії. Законопроєкт також дозволяє розташовувати зали з ігровими автоматами тільки в готелях, які мають три, чотири або п'ять зірок.

Водночас, згідно з документом, резидентам держави-агресора буде заборонено мати гральний бізнес на території України. Законопроєктом передбачається і регулювання "класичних" лотерей.

Голова Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев (фракція "Слуга народу") в ефірі "Україна 24" повідомив, що залишилося розглянути близько півтори тисячі поправок до законопроєкту про гральний бізнес.

"Ми бачимо по ходу розгляду законопроєкту: у нас є стабільні 240-250 голосів, які підтверджують поправки.

А скільки поправок залишилося? Досить багато, якщо вони (депутати, які наполягають на підтвердженні поправок у залі засідань ВР) не змінять своєї такої тактики — блокування роботи Верховної Ради, то їх ще десь близько півтори тисячі ще залишилося. На підтвердження, я маю на увазі", — зазначив Гетманцев.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: