fbpx
Сьогодні
14:31 06 Лип 2020

ДБР направило до суду справу за обвинуваченням екснардепа Пашинського

Державне бюро розслідувань направило до суду матеріали справи за обвинуваченням колишнього народного депутата Сергія Пашинського в завданні тілесних ушкоджень.

"У п'ятницю, 3 липня 2020 року, слідчі ДБР завершили досудове розслідування у справі стосовно Сергія Пашинського. Народному депутату України V-VIII скликань Сергію Пашинському та його адвокатам вручили обвинувальний акт про напад із застосуванням вогнепальної зброї на жителя Київської області В'ячеслава Хімікуса (ч. 1 ст. 121 КК)",- повідомили "Інтерфаксу" в ДБР.

Водночас у ДБР додали: "Справу направлено до суду на розгляд".

Як повідомилося, 4 жовтня 2019 року ДБР повідомило нардепу Верховної Ради України V-VIII скликань Сергію Пашинському про підозру в спричиненні поранення чоловіку в Київській області. У повідомленні ДБР зазначено, що 31 грудня 2016 року на території Київської області стався словесний конфлікт між на той час народним депутатом і громадянином, під час якого депутат вистрілив чоловіку в ліву ногу з пістолета марки Glock-19. Унаслідок цього потерпілий отримав вогнепальний осколковий перелом стегнової кістки лівої ноги. Згідно з висновком судової експертизи, заподіяні тілесні ушкодження є тяжкими.

Печерський райсуд обрав запобіжний захід Пашинському у вигляді тримання під вартою 17 жовтня, а 18 грудня Київський апеляційний суд ухвалив рішення звільнити його з-під варти і помістив під цілодобовий домашній арешт. Київський апеляційний суд залишив Пашинського під цілодобовим домашнім арештом.

28 квітня ДБР повідомило про завершення розслідування кримінального провадження стосовно народного депутата України V-VIII скликань, підозрюваного в завданні тяжких тілесних ушкоджень.

"Стороні захисту повідомлено про завершення досудового розслідування і надано доступ до його матеріалів. Після виконання вимог, передбачених статтею 290 КПК України, обвинувальний акт буде скеровано до суду", – інформували в ДБР.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: