fbpx
Сьогодні
17:47 05 Лип 2020

Зеленський підбив підсумки візиту в Одесу

Фото: facebook.com/zelenskiy95

Президент України Володимир Зеленський підбив підсумки візиту в Одесу.

Про це він написав у Facebook.

"Що розповісти за Одесу? Це край натхнення, край майбутнього. Вражений побаченим і почутим у тутешніх портах: це найперспективніша галузь для інвестицій, якою керують віддані та професійні менеджери. У ній працюють 100 тисяч осіб. Українські порти демонструють зростання, збільшується обробка вантажів, реалізуються перші концесійні проекти, відновлюється річкове судноплавство. Все це доказ того, що Україна – морська держава", – пише Зеленський.

Зеленський підбив підсумки візиту в Одесу

Фото: facebook.com/zelenskiy95

Він зазначив, що значення ВМС для обороноздатності України неможливо переоцінити.

"Екіпажі корабельно-катерного складу та морської авіації, підрозділи морської піхоти та артилерії ВМС – надійний щит морського напрямку, вони нікому не дозволять зруйнувати систему Чорноморської безпеки. І наша мета – системно нарощувати вашу міць. А головне, про кого ми завжди повинні пам'ятати та піклуватися, – це люди. Це наші військові моряки, їхні родини, гідне матеріальне та соціальне забезпечення для них. Це – завдання номер один", – наголошує він.

Зеленський підбив підсумки візиту в Одесу

Фото: facebook.com/zelenskiy95

Зеленський зазначив, що сьогодні наші моряки отримали понад 70 квартир.

"Серед них – моряки з Криму, які у 2014 році не зрадили Україну. Але їхня вірність присязі чомусь була для влади непомітною, і вони жили в жахливих умовах. Мені соромно, що за весь цей час вони не отримали від держави гідної подяки. Радий, що нарешті справедливість перемогла", – пише він.

Зеленський підбив підсумки візиту в Одесу

Фото: facebook.com/zelenskiy95

Президент зазначив, що звернув увагу на проблеми регіону.

"Наслідки аварії танкера Delfi – одне з найбільш проблемних питань. Міністерство інфраструктури готове забезпечити цілодобове підводне освітлення та роботу водолазів, усі державні служби нададуть необхідну підтримку. Роботи з ліквідації треба було розпочинати ще в листопаді 2019 року. Проте судновласник показав свою безвідповідальність і фактично забув про танкер. 20 липня – це орієнтир. Якщо не буде результату, цим мають зайнятися правоохоронці. Хтось має нести відповідальність", – наголошує Зеленський.

Зеленський підбив підсумки візиту в Одесу

Фото: facebook.com/zelenskiy95

"Поговорив з місцевим бізнесом. Дуже професійні люди, які працюють на користь України. Завжди намагаюся допомогти з розв'язанням їхніх проблем, сподіваюся, цього разу буде так само. А ще спілкувався з місцевими ветеранами. Їхні прохання справедливі: підвищення пенсії, зменшення комунальних платежів, доступ до лікування, психологічна реабілітація. Будемо розбиратися та вирішувати", – обіцяє президент.

Зеленський підбив підсумки візиту в Одесу

Фото: facebook.com/zelenskiy95

"Ну і "Велике будівництво": цьогоріч на Одещині буде відновлено 163 км доріг державного значення. Подивився, які будують стадіони – просто клас! У своєму дитинстві бачив такі тільки в іноземних фільмах. Провів тут вихідні, й "таки да": Одеса – українська перлина для людей і про людей. Обов'язково повернуся сюди знову і всім рекомендую!", – резюмує Зеленський.

Що розповісти за Одесу? Це край натхнення, край майбутнього. Вражений побаченим і почутим у тутешніх портах: це…

Posted by Володимир Зеленський on Sunday, July 5, 2020

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: