fbpx
Сьогодні
17:09 05 Лип 2020

Цьогоріч порогові бали на ЗНО знизять

Порогові бали на зовнішньому незалежному оцінюванні в 2020 році будуть нижчими, ніж у минулому, це означає, що максимальні 200 балів на тестуванні зможе отримати більша кількість дітей.

Про це розповів в. о. директора Українського центру оцінювання якості освіти Валерій Бойко в інтерв'ю ZN.UA.

Він прокоментував побоювання студентів з приводу того, що в нинішньому році їм буде важко отримати високі бали на ЗНО.

"Граничний бал "склав / не склав", до якого прив'язана шкала оцінок ЗНО, визначають спеціально створені експертні групи в регіональних центрах. Ми ще раз акцентували їх увагу на те, що, згідно з інструкцією, вони повинні перш за все врахувати обставини, які склалися в державі, – багатомісячний період дистанційного навчання", – зазначив Бойко.

"Тому, порівняно з минулим роком, порогові бали за тест будуть встановлені низькі. Так ми зробили під час пробного тестування. І ця зміна суттєва. Її більше відчують ті абітурієнти, які успішно складуть тестування і опиняться на вершині рейтингової шкали. Грубо кажучи, дітей, які в цьому році наберуть 200 балів на ЗНО, може виявитися значно більше, ніж в минулому", – пояснив директор Центру.

Раніше Рада підтримала скасування ЗНО для абітурієнтів з окупованого Донбасу.

Йдеться про зміни до Закону України "Про вищу освіту", які ініціював президент Володимир Зеленський. 24 червня він передав відповідний законопроєкт до Верховної Ради.

Відповідно до нього, діти з тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей змогли б вступати до всіх вишів України без необхідності складати ЗНО. Крім того, держава буде оплачувати їхнє навчання.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: