fbpx
Сьогодні
18:42 05 Лип 2020

Шмигаль підбив підсумки робочого тижня

Фото Reuters

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль назвав 5 головних подій тижня.

Про це він повідомив у Facebook.

"Робочий тиждень закінчую на Донбасі. Шість років тому українські військові визволили Слов'янськ, Краматорськ, Дружківку та Костянтинівку. Сьогодні це українські міста з чудовими людьми та мирним небом. Пам'ятаємо героїзм тих, хто віддав життя за вільну й незалежну Україну", – наголошує він.

🔹 Важливо, щоб за міцною спиною наших військових був такий самий надійний тил. Цього тижня Уряд підтримав рішення про виділення 305 млн грн на забезпечення квартирами українців, які отримали поранення під час бойових дій на Донбасі. Це майже триста військовослужбовців та їхні родини. Ще 50 млн грн будуть спрямовані на придбання житла для майже пів сотні учасників бойових дій на території інших держав.

🔸 За пропозицією Уряду народні депутати підтримали виділення додаткових 2 млрд грн на ліквідацію наслідків повеней у західних регіонах. Вдячний їм за це рішення.

Окремо продовжуємо працювати над іншими рішеннями, які спрямовані на допомогу постраждалим. На засіданні Уряду ухвалили такі постанови. Власникам повністю зруйнованих будинків держава виплатить 300 тис. грн. На капітальний ремонт — 50 тис. грн. Власникам пошкоджених житлових будинків — 20 тис. грн.

🔹 Продовжуємо інтенсивну співпрацю з Європейським Союзом. У п'ятницю мав телефонну розмову з віцепрезидентом Єврокомісії Валдісом Домбровскісом. Готуємося до підписання Меморандуму про макрофінансову допомогу на суму 1,2 млрд євро. Наші партнери погодились, що Україна залишається надійним партнером і готові розглядати рішення про виділення наступного траншу.

Цього тижня ми також затвердили проєкти трьох угод, які дадуть змогу залучити фінансову допомогу загальним обсягом 105 млн євро. Це програма EU4BUSINESS, яка дасть змогу надавати гранти на регіональні проєкти з розвитку малого та середнього підприємництва на місцях. Програма технічного співробітництва 2020, яка передбачає наближення українського законодавства до законодавства ЄС та імплементацію положень Угоди про асоціацію та про зону вільної торгівлі між Україною та ЄС. І третя угода — це Програма підтримки ЄС для розвитку сільського господарства та малих фермерських господарств в Україні.

🔸 Вперше за значний період часу в держави немає боргів перед працівниками державних шахт. Ще минулого тижня Міністерство енергетики виплатило шахтарям додаткові 339 млн грн. Щоб запобігти подібним ситуаціям у майбутньому, доручив в. о. міністра енергетики Ользі Буславець уважно стежити за процесом. І в разі потреби — негайно реагувати.

🔹 Разом із Президентом Володимиром Зеленським цього тижня провели кілька важливих зустрічей. Перша — засідання оновленого складу Національної ради реформ, де голова Ради Міхеіл Саакашвілі та його колеги представили своє бачення щодо низки реформ.

Друга зустріч — консультації з керівництвом НБУ та учасниками фінансового ринку щодо кандидатури нового голови Нацбанку. Наголосили на непорушності принципу незалежності НБУ. Уряд та Національний банк активно взаємодіяли задля виведення країни з кризи. Результатом нашої роботи стало поступове зниження облікової ставки НБУ до 6%. Ми конструктивно працювали та продовжимо працювати з Нацбанком, незалежно від імені керівника.

#ПМ_тиждень #PM_weeklyРобочий тиждень закінчую на Донбасі. Шість років тому українські військові визволили Слов'янськ,…

Posted by Денис Шмигаль on Sunday, July 5, 2020

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: