fbpx
Сьогодні
17:32 05 Лип 2020

Посли 4-х країн відвідали Краматорськ у день звільнення від бойовиків

Посли Естонії, Польщі, Словаччини та Латвії відвідали Краматорськ, взявши участь в офіційній церемонії, яка присвячена Дню визволення міст Східної України від російської окупації.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Сьогодні з одного боку свято. Свято, що Краматорськ, Слов'янськ та інші міста вільного Донбасу можуть жити мирним життям, розвиватися… Видно, що відновлюється інфраструктура, відкриваються кав'ярні, готелі. Тобто Донбас живе мирним нормальним життям. З іншого боку, звичайно, свято настане тоді, коли відновиться територіальна цілісність України і відновиться контроль українських Збройних сил над східним кордоном України", – сказав посол Латвії в Україні Юріс Пойканс на пресконференції в Краматорську в неділю.

Посол Польщі в Україні Бартош Ціхоцький вказав, що звільнення Краматорська і Слов'янська було важливою подією і для нього особисто, і для Польщі.

"Зараз Україна вирішує і наше майбутнє. Якщо ми дозволимо, щоб міжнародне право не було в пошані, щоб кордони силою змінювалися, то вони будуть змінюватися і в Польщі, і в Естонії, і в Латвії. Тому ваша сила, ваша відвага, ваші жертви – це робиться і для нашої безпеки, для нашого майбутнього. Ми це дуже добре розуміємо і це важливо", – зазначив Ціхоцький.

"Він додав, що також важливо, щоб Україна перемагала "не тільки на війні, а й у розвитку інфраструктури, умов для бізнесу, шкіл і т. ін."

Посол Естонії Kaймo Kууск підкреслив, що Естонія завжди була і продовжує бути проактивним партнером України.

"Історія Естонії доводить, що завжди є шанси позбутися російської окупації. У 1994 році нам вдалося домовитися про остаточне виведення російських військ з країни. Я переконаний, що Україна також зможе відновити свою територіальну цілісність. Разом будемо домагатися цього", – сказав дипломат.

Посол Словаччини в Україні Марек Шафін зазначив, що в України є право захищати свою територіальну цілісність, і Словаччина її в цьому підтримує.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: