fbpx
Сьогодні
21:10 05 Лип 2020

Муженко пояснив, чому бойовикам дозволили відійти зі Слов'янська до Донецька

Колишній начальник Генштабу ЗСУ Віктор Муженко заявив, що у 2014 році бойовики Ігоря Гіркіна безперешкодно відійшли зі Слов'янська до Донецька через відсутність в українських військових належної кількості сил для блокування шляхів до відступу.

Про це повідомляють "Донбас.Реалії".

За словами Віктора Муженка, який очолював Генеральний штаб ЗСУ в 2014-2019 роках, сили АТО на момент втечі бойовиків, 5 липня 2014 року, не змогли перекрити всі шляхи відступу зі Слов'янська.

"Була дійсно інформація, що в ніч з 4 на 5 в районі вулиці Аеродромної (Слов'янськ – ред.) формується якесь угруповання. Якась кількість людей. Що за люди, яка там техніка була – невідомо. Ну, і це в умовах міської забудови. Там же будинки місцевих жителів. Могли завдати серйозних втрат місцевому населенню. І відкрили вогонь тільки тоді, коли вже пішла інформація, що почався рух. Це було десь біля 12 години ночі і ми практично всю ніч там проводили вогневе турбування. Тобто, обстрілювали, але не розуміли куди. Стріляли по площам. Тому що в нас не було реальних цілей, не було реальних координат", – розповів Муженко.

Він додав, що неконтрольованою залишалася територія шириною від 8 до 12 км між трасами зі Слов'янська до Краматорська та Бахмута.

"У нас не було стільки сил і засобів. Загальне угруповання біля двох тисяч, з них половина на блокпостах. По-друге, ті підрозділи, які вели наступальні дії, вони були вже вимотані, їм потрібен був певний відпочинок, хоча би нічний. І потрібно було зробити перегрупування. А це час. І тільки після цього ми могли заблокувати цей простір. На жаль, це нам не вдалось і якраз це використали бойовики", – сказав Муженко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: