fbpx
Сьогодні
22:53 05 Лип 2020

Клімкін назвав умову, за якої на Росію чекають надзвичайні санкції

У тому випадку якщо американською стороною буде підтверджено виплату бійцям афганського "Талібану" грошової винагороди за фізичне усунення представників військового контингенту США у Афганістані, якою, можливо, займалися російські спецслужби, наслідки для РФ будуть максимально жорсткими і передбачуваними.

З такою заявою ексміністр закордонних справ України Павло Клімкін, пише Еспресо.TV.

"Коли Росія веде гібридну війну проти всього західного світу, проти Сполучених Штатів, займається кіберпіратством, впливає на американські вибори, це все війна на послаблення демократичних інституцій. Це політично важлива тема, вона політично важлива для багатьох американців. Але якщо підтвердиться – я підкреслюю, якщо, оскільки ми зараз отримуємо з Вашингтона різну інформацію, ось мені кажуть, що вони перевіряють різні напрямки і, насправді, в одну лінію збігаються перекази грошові, допити талібів, допити медіаторів, тобто насправді багато що каже, що там точно щось було не нормально, наскільки глибоко – я думаю, що американці з'ясують, вони це можуть і вміють робити – але дивіться, якщо російські спецслужби, зокрема, військові, ГРУ, дійсно платили талібам за те, щоб вони брали за ціль американських військових, то це вже не просто політична історія, це емоційна історія", – зазначив ексміністр.

В цьому випадку, наголосив він, йдеться вже не політичні відносини між обома країнами, а йдеться про образу скривдженого в такий спосіб Росію американського народу, для якого РФ, таким чином, "почала поводитися як відвертий ворог".

"Демократія важлива для кожного американця і, я сподіваються, так сама важлива для кожного українця, оскільки ми за це заплатили, а ось життя – це святе. Якщо Росія починає брати за ціль американські життя, то це справжня війна. Можете називати її "гарячою", "напівгарячою", це вже питання термінології, але це справжня війна. Якщо це буде доведено, то я очікую, що не просто тональність, а сам зміст і атмосфера американських відносин з Росією зміниться. Я очікую розгляду нових санкцій, дуже серйозних. Боб Менендес вже вніс проєкт таких санкцій. Але я думаю, що в результаті санкції можуть бути набагато більш всеохоплюючими і серйозними", – пояснив Клімкін.

"Ця історія в десятки разів сильніше, ніж історія зі Скрипалями, змінить і структуру, і якість американського тиску на Росію", – додав дипломат.

Раніше ЄС продовжив санкції проти Росії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: