fbpx
Сьогодні
13:47 05 Лип 2020

Фонд держмайна хоче пришвидшити приватизацію

На засіданні Національної ради реформ, яке відбулося під головуванням президента Володимира Зеленського, було представлено концепцію реформи приватизації.

Про це розповів голова Фонду державного майна України Дмитро Сенниченко, якого цитує пресслужба ОПУ.

Наразі в Україні у державній власності перебувають 3600 підприємств. Кожне п'яте – збиткове, заборгованість із зарплати в таких структурах становить 2,9 мільярда гривень.

Саме тому планують кардинально пришвидшити приватизаційний процес.

Сенниченко зазначив, що у 2020-му вдвічі збільшено кількість учасників приватизаційних аукціонів. Фонд розробив інтернет-магазин, у якому розміщено інформацію про приватизацію.

Він також повідомив, що за участю Фонду державного майна підготовлено комплексний законопроект, який має зафіксувати процедуру передачі об'єктів у приватну власність, покращити процедуру приватизації та забезпечити її інституційну спроможність. Рішення про передачу об'єктів для приватизації має ухвалювати Кабінет Міністрів, якщо орган управління не має обґрунтованих причин залишити об'єкт у своїй власності, борги об'єкта перевищують 50% вартості активів, об'єкт використовується неефективно або не за цільовим призначенням чи перебуває в податковій заставі.

Зазначимо, що за п'ять місяців 2020 року завдяки приватизації до бюджету перераховано 500 мільйонів гривень, оголошено понад 800 аукціонів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: