fbpx
Сьогодні
12:51 04 Лип 2020

Шкарлет назвав свої плани в міністерстві освіти на найближчі місяці

Фото: LB.ua

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль позиціонував Сергія Шкарлета як в.о. міністра освіти і науки на випробувальному терміні і заявив, що у нього є три місяці на те, щоб себе проявити.

В інтерв'ю LB.ua Шкарлет відповів на питання журналістів, що він збираєтеся в ці три місяці робити.

"Перш за все, те, що стосується COVID-19. Діти повинні піти в школу. Я не уявляю собі, яким чином діти можуть піти дистанційно в перший клас. Можливо, якщо ситуація буде загострюватися, то буде знов дистанційний режим. Але першокласники повинні відчути всю соціалізацію в школі..

Ми розробляємо запасні варіанти. Можливо, буде змішана форма відвідування школи – частково офлайн, частково онлайн. Можливо, будуть діти по змінах ходити. Потрібно напрацювати матеріали не лише безпечності санітарних умов, а ще й умов навчання для того, щоб діти отримували соціалізацію.

Я спілкувався за цей час з величезною кількістю батьків, які наполегливо звертають увагу на те, що дистанційна освіта – це не зовсім освіта. Якщо в родині один монітор і три дитини, у яких одночасно уроки, то як бути? Крім того, діти, якщо це молодша шкода, потребують догляду. А батькам потрібно працювати. Звісно, батьки повинні сидіти з дитиною, але їм треба ще заробляти на життя. Це є величезна соціальна проблема. Якщо в нас буде тільки дистанційне навчання – буде соціальне сирітство".

Також Шкарлет додав, що в планах завершення ЗНО та вступна кампанія.

"Це важливі елементи і для вищої освіти, і для коледжів, ПТУ… Вступна кампанія ще не починалась, але університети, в принципі, готові.

Перше, що я зробив на посаді виконуючого обов'язків міністра, – з'їздив в центральний центр ЗНО. Познайомився, переговорив, як проходить подія. Попросив, щоб керівник кожного дня звітував мені про явку, скільки людей прийшло, скільки з температурою не пустили. Тобто, оцінювання ситуації йде в оперативному режимі", – додав в.о. міністра.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: