fbpx
Сьогодні
12:31 04 Лип 2020

У Міндовкілля радять витримати маски в пакеті 3 доби перед утилізацією

Фото Freepik

Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів рекомендує перед утилізацією відходів масок та рукавичок у домашніх умовах витримати їх у пакеті протягом 72 годин.

Про це сказав міністр захисту довкілля та природних ресурсів Роман Абрамовський на брифінгу.

Міністр зазначив, що в медичних закладах відходи потрапляють на утилізацію виключно на ліцензовані переробні підприємства, і після утилізації не становлять небезпеки для громадян. Однак у домашніх умовах потрібно дотримуватися певної процедури утилізації.

"Ми вивчили європейський досвід, прийняли рішення не регулювати адміністративно це питання, а дати тільки рекомендації.

Ми рекомендуємо відходи масок і рукавичок складати в пакет, щільно його зав'язувати і витримати в домашніх умовах приблизно 72 години. Це європейський досвід, він себе зарекомендував, а будь-які адміністративно-регуляторні заходи не дали результатів".

Абрамовський зазначив, що подібні рекомендації існують в інших європейських країнах, зокрема, у Великобританії.

Він додав, що якщо маска і рукавички від інфікованої людини, яка перебуває вдома на самоізоляції, то для впевненості, що вірус не пошириться, необхідно додати ще два пакети і щільно зав'язати. Тримати необхідно також 72 години, а після цього їх можна викинути у загальний контейнер муніципальних відходів.

утилізація масок

Крім того, Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів рекомендує громадянам, за можливості, використовувати багаторазові захисні маски.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: