fbpx
Сьогодні
09:46 04 Лип 2020

Представник Росії про дату наступного "нормандського" саміту: Про це говорити дуже рано

Учасники переговорів політрадників "нормандської четвірки" обговорювали питання "нормандського" саміту на вищому рівні, однак про дати говорити поки рано.

Про це заявив журналістам заступник керівника адміністрації президента РФ Дмитро Козак.

"Про зустріч на рівні міністрів мови не було. Були спроби визначити конкретні дати "нормандського" саміту на вищому рівні, але про це поки говорити дуже і дуже рано", – сказав Козак журналістам в Берліні за підсумками переговорів політрадників.

"Необхідно виконати в повному обсязі ті рішення, які були прийняті на саміті 9 грудня, перш за все весь комплекс правових аспектів політичного мирного врегулювання конфлікту", – зазначив представник РФ.

Він пояснив, що це – "десятки законів, які потрібно не тільки розробити, а й узгодити з Донбасом".

Нагадаємо, що 3 липня на зустрічі політичних радників лідерів України, Німеччини, Франції та Росії брали участь керівник Офісу президента України Андрій Єрмак і віце-прем'єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков, який очолював українську делегацію. Переговори тривали 11 годин.

Учасники зустрічі дійшли згоди, що потрібно докласти максимум зусиль для повного виконання рішень саміту лідерів держав Нормандського формату 9 грудня. Зокрема, щодо необхідності реальних заходів для забезпечення повного і всеосяжного режиму припинення вогню. Україна, а також її партнери за Нормандським форматом, Франція та Німеччина, продемонстрували готовність докласти для цього максимум зусиль.

Зі свого боку російська сторона взяла паузу для підготовки відповіді на консолідовану позицію України, Франції та Німеччини.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: