fbpx
Сьогодні
16:14 04 Лип 2020

"Євросолідарність" вимагає відреагувати на проведення Росією референдуму щодо поправок на Донбасі і в Криму

Партія "Європейська солідарність" вимагає від чинної влади рішучої реакції на проведення незаконного референдуму в окупованих районах Донбасу і Криму.

Про це партія заявила на своєму сайті.

"Проведення незаконного референдуму в окупованих Донбасі та Криму, який передував легітимізації конституції Путіна, є не лише черговим грубим порушенням суверенітету України, але й вкотре підтверджує, що участь у мирному процесі для Росії є не більше, ніж димовою завісою для послідовної реалізації агресивних планів проти нашої держави.

Немає жодних сумнівів, що подальші територіальні претензії здійснюватимуться за лінією "захисту російських громадян" і супроводжуватимуться повзучою "паспортизацією" громадян України".

"Євросолідарність" закликає негайно зібрати засідання Ради національної безпеки і оборони України для комплексної оцінки ризиків на російському напрямку, ввести національні санкції проти організаторів незаконного референдуму і вимагати введення міжнародних санкцій, а також ініціювати на міжнародних майданчиках, зокрема в Раді Безпеки ООН, обговорення і засудження протиправного голосування на окупованих територіях України.

Крім того, необхідно винести на міжнародний порядок денний питання нової російської Конституції як загрози миру та безпеці, вжити заходів для недопущення подальшої "паспортизації" українців і припинити підривні дії проти гуманітарної та інформаційної безпеки України.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: