fbpx
Сьогодні
11:51 04 Лип 2020

Ексміністр економіки Милованов пояснив, чому не може стати главою НБУ

Ексміністр економічного розвитку, торгівлі та сільського господарства України, президент Київської школи економіки Тимофій Милованов зазначив, що до березня 2021 року не може посісти посаду голови Нацбанку.

Про це він сказав в ефірі "Свобода слова" Савіка Шустера.

Милованов: "(чи претендує він на пост глави НБУ – ред.) Це неможливо. Є закон про НБУ і Кабмін, який вимагає, щоб така людина, як я, після закінчення строку повноважень міністра почекала один рік. Тобто, розмова про мене може бути тільки з березня наступного року".

За словами Милованова, він зараз планує підтягнути знання в таких галузях економіки, як енергетика та інфраструктура. А "через один-два політичні цикли з радістю хотів би допомогти країні".

"Я дивлюся політику, я б хотів навчитися більше в галузях, які я не розумію, як працює економіка. Наприклад, енергетика, інфраструктура. Я б хотів попрацювати радником, наприклад, великої компанії або міністерства, щоб дізнатися більше", – сказав Милованов.

Нагадаємо, що Милованов був міністром економіки з 29 серпня 2019 року до 4 березня 2020 року.

Після відставки уряду він повернувся на посаду президента Київської школи економіки.

Після подання заяви на звільнення Якова Смолія, на його місце розглядали три можливі кандидатури на посаду голови НБУ. Ними були:

  1. колишній голова правління Райффайзен банку Аваль Володимир Лавренчук,
  2. чинний керівник Укргазбанку Кирило Шевченко
  3. міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства в уряді Гончарука Тимофій Милованов.

Зазначимо, що тимчасово обов'язки голови НБУ виконуватиме Катерина Рожкова. Вона сказала, що після відставки Якова Смолія в нинішній команді залишаються колишні "червоні лінії". Зокрема, керівництво НБУ може піти, якщо влада запустить так званий друкарський верстат або поверне банки попереднім власникам.

Перед цим Смолій в Раді перерахував випадки політичного тиску на Нацбанк.

Нагадаємо, 2 липня президент України зареєстрував у парламенті проект постанови про звільнення Якова Смолія після того, як голова Нацбанку написав заяву про відставку.

Яків Смолій назвав причиною відставки системний політичний тиск.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: