fbpx
Сьогодні
18:34 03 Лип 2020

Верховна Рада створила резерв кандидатів на держпосади

Фото Getty Images

Верховна Рада прийняла в другому читанні законопроект №3491 "Про внесення змін до Закону України "Про державну службу" щодо кандидатського резерву".

За документ проголосували 258 народних депутатів.

Документ передбачає, що інформацію про кандидатів, які брали участь в конкурсі на держпосаду і набрали високу кількість балів, але не перемогли, будуть вносити в базу даних.

При цьому, у кандидата з бази резерву буде особистий кабінет на Єдиному порталі вакансій держслужби. Через нього відповідних осіб автоматично запрошуватимуть до участі в інших конкурсах. Умовою для автоматичного запрошення є той факт, що його професійна компетентність відповідає вимогам до таких посад.

У проекті закону також йдеться про те, що дані в такій базі зберігатимуться рік з дати опублікування інформації про переможця конкурсу або про відсутність переможця конкурсу.

У пояснювальній записці йдеться про те, що прийняття законопроекту сприятиме забезпеченню доступу до державної служби більшої кількості професійних осіб, які володіють необхідними знаннями, вміннями і навичками, моральними і діловими якостями.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: