fbpx
Сьогодні
09:26 03 Лип 2020

Україна в цьому році планує відкрити посольство в Албанії

Україна поточного року планує відкрити посольство в Албанії, повідомив заступник міністра закордонних справ України Василь Боднар на зустрічі з новим тимчасовим повіреним у справах Республіки Албанія в Україні Фатіоном Пені.

Як повідомляє Міністерство закордонних справ, Боднар розповів албанській стороні про реалізацію планів щодо відкриття посольства України в Албанії вже у 2020 році, "що означатиме початок якісно нового етапу в історії українсько-албанських відносин".

Також повідомляється, що Фатіон Пені вручив дипломатичну ноту албанської сторони про відкриття дипломатичного представництва Албанії в Україні.

Сторони обмінялися думками про хід підготовки до укладення базового договору про дружбу та співпрацю між Україною та Албанією, який має стати основним документом, що визначає рамки двосторонніх відносин.

Крім того, Боднар і Пені позитивно оцінили відновлення авіасполучення між Україною та Албанією з 26 червня 2020 року, а також призначення авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" здійснювати регулярні авіарейси між столицями двох держав.

Албанська сторона запевнила у незмінності послідовної підтримки нею суверенітету і територіальної цілісності України.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: