fbpx
Сьогодні
11:57 03 Лип 2020

Вчені виявили більш заразний штам коронавіруса, - інфекціоніст США

Фото Freepik

Виявлений ученими новий штам коронавірусу COVID-19 може передаватися швидше від людини до людини, ніж інші різновиди вірусу.

Про це заявив американський інфекціоніст, головний експерт робочої групи з боротьби з коронавірусом доктор Ентоні Фаучі медичному журналу Journal of the American Medical Association, передає Інтерфакс.

"Дані показують, що існує одна мутація, яка дозволяє вірусу швидше розмножуватися, і яка, можливо, сприяє більш високій концентрації вірусу (в носії. – ред.)".

Він уточнив, що цей тип COVID-19 може бути "більш заразним".

Фаучі також згадав одну зі статей, в якій зазначалося, що новий вірусний штам, імовірно, вперше поширився в Італії.

Напередодні було опубліковано дослідження, проведене експертами з групи з геноміки COVID-19 із Шеффілда (Англія), в якому стверджується, що новий штам коронавірусу "став найбільш поширеною формою в глобальній пандемії".

При цьому дослідники наголосили, що немає свідчень того, що штам, який переважає, – G614 – викликає більш важкі наслідки зараження, ніж початковий штам коронавірусу.

Доктор Фаучі підтвердив це твердження, заявивши, що тут "немає жодного зв'язку з тим, чи буде людина переносити вірус гірше".

Тим часом, коронавірус продовжує стрімко поширюватися в США. Напередодні у США було виявлено рекордну за добу кількість нових випадків зараження COVID-19 – 54 тис. 879, повідомляла медична влада країни. Якщо ще два тижні тому в США повідомлялося про 22 тис. випадків на день у середньому, то останнім часом кількість нових інфікованих перевищує щодня 40 тис., зазначають західні ЗМІ.

Рубрика:
Здоров'я

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: