fbpx
Сьогодні
18:01 03 Лип 2020

У Раді розповіли про плани міжпарламентської співпраці України на 2020 рік

Парламентський комітет з питань міжнародної політики цього тижня схвалив документ про Пріоритети міжпарламентської співпраці на 2020 рік, який передбачає політичну підтримку і взаємодію в питаннях безпеки.

Це, зокрема, консолідація політико-дипломатичного тиску на країну-агресора Росію, збереження санкцій проти РФ, донесення актуальної інформації про ситуацію на окупованих територіях і запрошення іноземних парламентаріїв на лінію розмежування, а також організація їхніх зустрічей з переселенцями і звільненими політв'язнями. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомила народна депутатка від "Слуги народу", голова комітету з міжнародної політики і міжпарламентської співпраці Єлизавета Ясько.

Також документ передбачає налагодження і створення нових економічних зв'язків, просування іміджу України за кордоном і культурну співпрацю, зокрема, у спростуванні фейків антиукраїнської пропаганди і стереотипів.

Схвалені пріоритети також спрямовані на відкриття нових напрямів співпраці з країнами, які розміщені за межами Європи і Північної Америки в сфері "нової економіки".

"Проактивна позиція на міжнародних майданчиках, у тому числі парламентських асамблеях, міжнародних організаціях і в двосторонніх відносинах з метою захисту національних інтересів України, припинення збройної агресії Росії проти України, деокупацію АР Крим, Севастополя, ОРДЛО на умовах збереження суверенітету України і зовнішньополітичного курсу на отримання членства в ЄС і НАТО", – додала про пріоритети нардепка.

Цього тижня ми схвалили документ про Пріорітети міжпарламентського співробітництва на 2020 рік!!! 💪💛💙З початку роботи…

Posted by Lisa Yasko on Friday, July 3, 2020

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: