fbpx
Сьогодні
15:01 03 Лип 2020

Рада підтримала скасування ЗНО для абітурієнтів з окупованого Донбасу

Верховна Рада на засіданні в п'ятницю, 3 липня, прийняла за основу та в цілому законопроєкт про спрощення процедури вступу до вишів для абітурієнтів із окупованого Донбасу.

Під час голосування сталася емоційна дискусія між головою парламенту Дмитром Разумковим і депутатами від «Європейської Солідарності», які виступали проти. Бо фракція "Європейська солідарність" виступала проти його прийняття у цілому і просила про квоти для вступу не тільки для дітей з ОРДЛО, але і для дітей бійців АТО/ООС. Але у підсумку депутати все-таки змогли схвалити цей документ і в цілому теж.

За ухвалення законопроєкту за основу висловилися 266 депутатів, а за прийняття законопроєкту в цілому — 310 (проти один).

Йдеться про зміни до Закону України «Про вищу освіту», які ініціював президент Володимир Зеленський. 24 червня він передав відповідний законопроєкт до Верховної Ради.

Відповідно до нього, діти з тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей змогли б вступати до всіх вишів України без необхідності складати ЗНО. Крім того, держава буде оплачувати їхнє навчання.

Наразі вступники з тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей можуть претендувати на безкоштовне навчання лише в обмеженому переліку українських закладів вищої освіти.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: