fbpx
Сьогодні
09:55 03 Лип 2020

Арахамія розповів, що хоче почути парламент від претендента на посаду глави НБУ

Усі фракції Верховної Ради дійшли згоди, що претендент на посаду голови НБУ повинен покроково та конкретно розповісти парламенту, яким чином будуть запущені програми кредитування економіки.

Про це заявив голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія у програмі "Право на владу" на телеканалі "1+1".

"Точно відомо, що 3 липня, скоріше за все, відбудеться позачергове засідання, і парламент голосуватиме за задоволення заяви про відставку (голови Нацбанку Якова Смолія, – ред.)…

Стосовно нової персони, яка може бути главою Нацбанку, є розуміння серед усіх фракцій – якщо це людина, котра не зможе обгрунтувати парламенту, яким чином конкретно, покроково зможе запустити програми кредитування економіки, то така людина призначена не буде", – пояснив Арахамія.

Нагадаємо, 2 липня президент України зареєстрував у парламенті проект постанови про звільнення Якова Смолія після того, як голова Нацбанку написав заяву про відставку.

Яків Смолій назвав причиною відставки політичний тиск. У Нацбанку сказали, що такі заяви негативно вплинуть на економіку країни.

Тим часом, в Міжнародному валютному фонді відреагували на заяву про відставку Смолія та сказали, що Україна повинна зберегти незалежність банку.

Читайте більше у статті "Рубрики" Хто замість Смолія та чого чекати українцям: що стоїть за відставкою глави НБУ.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: