Зеленський провів консультації з учасниками фінансового ринку щодо кандидатури нового голови НБУ

Президент України Володимир Зеленський провів консультації з керівництвом Національного банку України та учасниками фінансового ринку щодо кандидатури нового голови НБУ.

Зокрема, відбулися зустрічі Президента із заступниками голови Нацбанку, керівниками державних і приватних банків, а також керівництвом банківських організацій і установ, передає пресслужба ОПУ.

У зустрічах брали участь Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль, керівник Офісу Президента Андрій Єрмак, його заступниця Юлія Ковалів, міністр фінансів Сергій Марченко, голова Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.

Під час перемовин детально обговорювався стан фінансового сектору держави та можливий вплив на банківський ринок заяви Якова Смолія про відставку з посади голови НБУ.

Володимир Зеленський укотре наголосив на відданості принципу незалежності центрального банку та необхідності збереження його інституційної спроможності.

«Незалежний Національний банк – це запорука макроекономічної стабільності держави та гарантія добробуту українців. Тому я як Президент відстоюватиму незалежність НБУ за будь-якого керівництва як основу фінансової та макроекономічної стабільності нашої держави», – зазначив Володимир Зеленський.

Крім того, були обговорені можливі кандидатури нового голови НБУ.

Нагадаємо, сьогодні президент України зареєстрував у парламенті проект постанови про звільнення Якова Смолія після того, як голова Нацбанку написав заяву про відставку.

Яків Смолій назвав причиною відставки політичний тиск. У Нацбанку сказали, що такі заяви негативно вплинуть на економіку країни. "З огляду на чутливість грошово-кредитної сфери, вважаю, що заяви про політичний тиск на керівництво Національного банку є необережними і створюють ризик зниження довіри іноземних інвесторів і українських громадян до державних інститутів в Україні", – заявив глава Ради НБУ Богдан Данилишин.

Тим часом, в Міжнародному валютному фонді відреагували на заяву про відставку Смолія та сказали, що Україна повинна зберегти незалежність банку.

А посли G7 закликали не підривати цю інституцію. Вони вважають, що це ставить під загрозу проведення та підтримку реформ в країні.

Читайте більше у статті "Рубрики" Хто замість Смолія та чого чекати українцям: що стоїть за відставкою глави НБУ.

Читайте також — інтерв'ю з главою соцкомітету Галиною Третьяковою про дітей "низької якості": "Йшлося про тих, хто робить дитину засобом отримання грошей".

Свіжі дописи

  • Новини

Зеленський: цього тижня російські війська здійснили понад 380 обстрілів українських регіонів

Цього тижня російські військові здійснили понад 380 обстрілів українських міст та регіонів. Це служить черговим… Читати більше

Saturday May 4th, 2024
  • Новини

Путін недооцінив волю українців до опору: австрійський генерал назвав головні помилки росії під час вторгнення в Україну

У Москві були впевнені, що спротив під час повномасштабного вторгнення росії в Україну буде таким… Читати більше

Saturday May 4th, 2024
  • Новини

Міноборони: забезпечення одного військового без зброї оцінюється в $30 тисяч

Забезпечення одного військовослужбовця, не враховуючи зброю, обходиться державному бюджету в 30 тисяч доларів, або близько… Читати більше

Saturday May 4th, 2024
  • Новини

Знай наших: збірна України з хокею виграла Чемпіонат світу 2024 у Дивізіоні IB та підвищилася у класі

У Литві завершився чемпіонат світу з хокею у Дивізіоні IB, де збірна України виборола перемогу.… Читати більше

Saturday May 4th, 2024
  • Новини

У Повітряних Силах розповіли, чому росія обрала тактику ударів балістикою по Україні

Є ціла низка причин у тому, що останнім часом російські загарбники при ударах по Україні… Читати більше

Saturday May 4th, 2024
  • Новини

Набув чинності закон, який скасовує статус “‎обмежено придатний”: деталі

Міністерство оборони України внесло зміни до свого наказу №402, який регламентує роботу військово-лікарських комісій (ВЛК).… Читати більше

Saturday May 4th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.