fbpx
Сьогодні
21:12 02 Лип 2020

Збиття літака МАУ: Україна вестиме переговори з Іраном від імені 5-ти країн

Фото Reuters

Країни Міжнародної групи з координації допомоги жертвам рейсу PS752 підписали сьогодні Меморандум про взаєморозуміння у співробітництві на переговорах щодо виплати компенсацій Ісламською Республікою Іран.

Про це повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба у Facebook.

«Сьогодні відбулася відеозустріч представників держав-учасниць Міжнародної групи з координації допомоги жертвам рейсу МАУ PS752, який був збитий в Ірані. До складу цієї групи входять Україна, Канада, Афганістан, Велика Британія і Швеція – всі країни, громадяни яких були у збитому літаку. Ми обговорили іранські компенсації, кримінальне розслідування, розшифрування «чорних скриньок», компенсації для Міжнародних авіаліній України. Але головне, сьогодні ми підписали Меморандум про взаєморозуміння у співробітництві на переговорах щодо виплати компенсацій Ісламською Республікою Іран», – наголосив Кулеба.

Україна вестиме переговори з Іраном від імені Міжнародної групи з координації допомоги жертвам рейсу PS752

Сьогодні країни Міжнародної групи з координації допомоги жертвам рейсу PS752, до якої входять Україна, Канада, Афганістан, Велика Британія і Швеція, підписали Меморандум про взаєморозуміння у співробітництві на переговорах щодо виплати компенсацій Ісламською Республікою Іран. Ідея Меморандуму належала Україні. Міністр закордонних справ Dmytro Kuleba: "Я радий, що учасники групи підтримали нашу ініціативу. Це важливо, бо тепер ми формалізували спільний підхід у міждержавних переговорах щодо притягнення Ірану до відповідальності за збиття літака. Держави будуть виступати єдиним фронтом і допомагати одна одній як група країн, які постраждали. Україна буде голосом цієї групи. Документ визначає нашу державу Речником , що означає, що саме Україна від імені групи буде вести перемовини з Іраном… Іран понесе всю відповідальність і заплатить за те, що він зробив. Справедливість восторжествує, скільки б часу це не зайняло".

Posted by Міністерство закордонних справ України / MFA of Ukraine on Thursday, July 2, 2020

Він зазначив, що цей меморандум від самого початку був ідеєю України.

«І я радий, що учасники групи підтримали нашу ініціативу. Це важливо, бо тепер ми формалізували спільний підхід у міждержавних переговорах щодо притягнення Ірану до відповідальності за збиття рейсу шляхом міждержавних переговорів», – сказав міністр.

Кулеба додав, що всі згадані держави будуть виступати єдиним фронтом і допомагати одна одній як група країн, які постраждали, і Україна буде голосом цієї групи.

За словами міністра, документ визначає нашу державу Речником групи на переговорах. Тобто саме ми, Україна, від імені групи будемо вести перемовини з Іраном. Дорадчий комітет з представників кожного члена координаційної групи надаватиме допомогу Україні з підготовки до раундів переговорів для того, щоб наша позиція була максимально сильною.

«Ці міждержавні переговори з Іраном щодо виплати компенсацій є важливим і необхідним кроком. Ці кроки приведуть нас до мети – це відповідальність Ірану і виплата компенсацій постраждалим державам і сім'ям жертв. Я запевняю вас, що Іран понесе всю відповідальність і заплатить за те, що він зробив. Справедливість восторжествує, скільки б часу це не зайняло", – наголосив Кулеба.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: