fbpx
Сьогодні
15:24 02 Лип 2020

Єрмак прокоментував ідею ввести кримінальну відповідальність за публікацію прослуховувань чиновників

Глава Офісу президента Андрій Єрмак вважає, що українське законодавство повинно забезпечити захист іноземним партнерам від незаконного прослуховування їхніх розмов з українськими топ-чиновниками.

Особливо це питання стало актуальним на фоні публікацій аудіозаписів розмов нібито п'ятого президента Петра Порошенка з імовірним кандидатом в президенти США Джо Байденом.

«Думаю, всі розуміють, що така публікація [розмов] може завдати шкоди національним інтересам України і погіршити відносини нашої країни з іншими державами. Будь-які іноземні партнери України повинні бути впевнені, що нічого з їхніх розмов з українськими лідерами не буде опубліковано», — розповів Єрмак НВ.

Для цього на Банковій готові підготувати відповідний законопроект, про що раніше глава ОП повідомив американському виданню Washington Post.

Єрмак уточнив, що поки напрацювань немає, є тільки ідея. Перед написанням проекту закону в оточенні президента Володимира Зеленського мають намір проконсультуватися з експертами.

«Мета цієї ініціативи — прибрати токсичність з іміджу України, перестати асоціюватися з плівками і скандалами. І тут неважливо, публікуються записи для досягнення внутрішніх українських політичних цілей або геополітичних результатів. У будь-якому випадку, є велика загроза для інтересів нашої країни», — уточнив глава ОП.

Він додав, що запропонована ініціатива не буде стосуватися публікації аудіозаписів розмов, які свідчать про злочин вищими посадовими особами України, зокрема корупційних.

Також вона не буде поширюватися на роботу журналістів і не становитиме загрози для свободи слова.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: