fbpx
Сьогодні
13:52 02 Лип 2020

Верховна Рада сьогодні не розглядатиме відставку глави НБУ

Верховна Рада сьогодні не буде розглядати відставку голови Національного банку Якова Смолія. Це питання ще не розглянув профільний комітет.

Про це РБК-Україна повідомила заступник голови фракції "Слуга народу" Євгенія Кравчук.

Вона також розповіла, що сьогодні о 15:00 профільний комітет з питань фінансів і податкової політики розгляне постанову про відставку голови НБУ.

Нагадаємо, сьогодні президент зареєстрував у парламенті проект постанови про звільнення Якова Смолія після того, як голова Нацбанку написав заяву про відставку.

Смолій назвав причиною відставки політичний тиск. У Нацбанку сказали, що такі заяви негативно вплинуть на економіку країни.

"З огляду на чутливість грошово-кредитної сфери, вважаю, що заяви про політичний тиск на керівництво Національного банку є необережними і створюють ризик зниження довіри іноземних інвесторів і українських громадян до державних інститутів в Україні", – заявив глава Ради НБУ Богдан Данилишин.

Тим часом, в Міжнародному валютному фонді відреагували на заяву про відставку Смолія та сказали, що Україна повинна зберегти незалежність банку.

А посли G7 закликали не підривати цю інституцію. Вони вважають, що це ставить під загрозу проведення та підтримку реформ в країні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: