fbpx
Сьогодні
10:43 02 Лип 2020

У світі розробляють 141 вакцину від COVID-19, - ВООЗ

Гендиректор Всесвітньої організації охорони здоров'я Тедрос Адханом Гебрейесус заявив, що всього у світі розробляється 141 прототип вакцини від коронавірусу. Він вважає, що провідні розробники знаходяться в "місяцях від успіху".

Про це повідомляє The Washington Post.

Тедрос Адханом зазначив, що зараз міжнародне співробітництво відіграє життєво важливу роль в питаннях розробки вакцини від COVID-19.

"Провідних кандидатів, можливо, лише місяці відокремлюють від успіху. Звичайно, немає гарантії повного захисту, але ми сподіваємося", – заявив гендиректор.

Нагадаємо, що  МОЗ оновило протокол лікування COVID-19 та затвердило новий лікарський засіб, який можна використовувати при коронавірусній інфекції. Це препарат "Дексаметазон" з групи кортикостероїдних гормонів.

Всесвітня організація охорони здоров'я вважає науковим проривом британське дослідження про застосування "Дексаметазону" для лікування пацієнтів з важкими формами COVID-19.

Європейське агентство з лікарських засобів рекомендувало надати препарату Veklury (ремдесивір) дозвіл для лікування COVID-19. Препарат рекомендований для дорослих і підлітків з 12 років з пневмонією, яким потрібен додатковий кисень.

Рубрика:
Здоров'я Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: