fbpx
Сьогодні
19:27 02 Лип 2020

Третьякова заявила, що забезпечувати себе самостійно - "це модно"

Народний депутат від парламентської фракції "Слуга народу", голова парламентського комітету з питань соцполітики і захисту прав ветеранів Галина Третьякова заявила, що забезпечувати себе самостійно – "це модно".

Про це вона розповіла в інтерв'ю "Рубриці".

"Будь-яка нормальна держава не бере податки з того, що є мінімумом благополуччя. Гідність полягає в тому, що ти себе сам забезпечуєш і це модно. Так, держава (читай – платники податків) тобі допоможуть, якщо щось трапиться і у тебе якість життя впаде, т.зв. складні життєві обставини. Наприклад, хвороба або народження дитини, або відхід з життя годувальника", – заявила вона.

Вона підкреслила, що державі потрібно міняти підходи.

"Пласка ставка оподаткування провокує бідність. Нам потрібно або прибирати податок з перших 4-5 тис гривень місячного доходу на кожного члена сім'ї, або робити податок прогресивним. Наша економіка побудована так, що ми розподіляємо все від бідного до бідного, від бідного до багатого, але не від багатого до бідного. Польща, наприклад, знижує по соціально значущих товарам ставку ПДВ і таким чином ті, хто отримує 4-5 тисяч грн, платять менше податків. Або, як варіант, що не оподатковується прожитковий мінімум. Для цього потрібно перезавантажити всю соціальну політику. І оподаткування сім'ї (домогосподарства) – частина соціальної політики щодо повернення податків в сім'ю", – каже Третьякова.

Раніше у мережі спливло відео голови комітету Ради з питань соцполітики Галини Третьякової, у якому вона заявила, що у людей, які заводять дітей заради соціальних виплат, вони народжуються "низької якості".

Повідомлялося, що у "Слузі народу" не бачать причин для позбавлення повноважень народної депутатки Галини Третьякової за її скандальне висловлювання про "дітей низької якості", тому що вона є професіоналом.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: