fbpx
Сьогодні
16:18 02 Лип 2020

Фінансовий комітет Ради підтримав постанову про звільнення Смолія

Комітет Верховної ради з питань фінансової, митної та податкової політики підтримав проект постанови про звільнення Якова Смолія з посади глави Національного банку України. Тепер постанову можуть розглянути у сесійному залі.

Про це розповів заступник голови комітету, нардеп Ярослав Железняк у своєму відеозверненні, опублікованому в Facebook.

Президент визнав тиск на Нацбанк? Що відомо про відставку Смолія — депутат «Голосу» Ярослав Железняк розповідає детально після засідання фінансового комітету Ради

Posted by Голос on Thursday, July 2, 2020

"Комітет з питань фінансів підтримав постанову про звільнення пана Смолія з посади Голови НБУ. 16 "за". Представники фракції "Голос" не голосували за це рішення. Ми так і не почули, хто саме чинив системний політичний тиск", – написав парламентар.

Він додав, що Смолія на засіданні комітету не було.

Сьогодні глава нацрегулятора провів зустріч з керівниками українських банків. Він повідомив про причини своєї відставки і систематичний політичний тиск, який здійснюється на НБУ.

Нагадаємо, сьогодні президент України зареєстрував у парламенті проект постанови про звільнення Якова Смолія після того, як голова Нацбанку написав заяву про відставку.

Яків Смолій назвав причиною відставки політичний тиск. У Нацбанку сказали, що такі заяви негативно вплинуть на економіку країни. "З огляду на чутливість грошово-кредитної сфери, вважаю, що заяви про політичний тиск на керівництво Національного банку є необережними і створюють ризик зниження довіри іноземних інвесторів і українських громадян до державних інститутів в Україні", – заявив глава Ради НБУ Богдан Данилишин.

Тим часом, в Міжнародному валютному фонді відреагували на заяву про відставку Смолія та сказали, що Україна повинна зберегти незалежність банку.

А посли G7 закликали не підривати цю інституцію. Вони вважають, що це ставить під загрозу проведення та підтримку реформ в країні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: