fbpx
Сьогодні
19:31 01 Лип 2020

Японія виділить понад $4 млн на відновлення Донбасу, лікування військових та допомогу переселенцям

Уряд Японії надасть понад $4 млн для задоволення гуманітарних потреб та відновлення Донбасу

Про це на брифінгу у Києві заявив Надзвичайний і Повноважний Посол Японії в Україні Такаші Кураї, повідомляє Укрінформ.

Він наголосив, що одним із основних пріоритетів для Японії є безпека та благополуччя жителів Донецької та Луганської областей.

"Відтак, ще 5 додаткових проєктів, профінансованих нашим урядом на $4,23 млн, будуть реалізовані цього року чотирма агенціями ООН – Програмою розвитку ООН, Управлінням з обслуговування проєктів ООН, Міжнародною організацією з міграції та УВКПБ ООН, а також за участі МКЧХ. Загальна сума такої допомоги сягає $51,4 млн станом на цей момент – включно з поточними проєктами", – наголосив Кураї.

Віцепрем'єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков подякував послу Японії в Україні, а також неурядовим міжнародним організаціям за допомогу Україні.

Міністр також наголосив, що виділені кошти будуть спрямовані на задоволення гуманітарних потреб, підтримки вразливих верств населення, відновлення східних областей України та невідкладної допомоги системі охорони здоров'я України для військовослужбовців.

Зокрема, $1,740 тис. планується направити на надання невідкладної допомоги в рамках системи охорони здоров'я для військовослужбовців в Україні (закупівля медичного обладнання).

Крім того, майже мільйон доларів допомоги буде спрямовано на підтримку ВПО, що постраждали внаслідок конфлікту, а саме на створення робочих місць та відновлення економічної інфраструктури.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: