fbpx
Сьогодні
08:41 01 Лип 2020

Культову велогонку "Тур де Франс" проведуть у віртуальній реальності

Велогонка "Тур де Франс", яка традиційно проходить в липні, вперше відбудеться в серпні — її перенесли через карантинні обмеження. Однак, фанати велоспорту можуть не впадати у відчай: в липні "Велика петля" теж відбудеться, але в урізаному форматі і в віртуальної реальності.

Організовує гонку компанія Zwift — розробник однойменної онлайн-ігри – симулятора гонок, в якій управляти велосипедом потрібно не джойстиком, а за допомогою спеціального велотренажера, повідомляє Engadget.

Розпочнеться змагання в цю суботу, 4 липня, і триватиме до 19 липня.

Спеціально для цього до віртуальної платформи будуть додані дві нові карти — "Франція" і "Париж" з віртуальними моделями гори Мон-Ванту, Єлисейських полів і Ніцци.

Брати участь в гонці будуть команди професіоналів (17 жіночих і 23 чоловічих), вони поїдуть по спеціально відтвореної паризької трасі. Після них свої сили зможуть перевірити і велосипедисти-любителі — ті, у кого теж є тренажери і Zwift.

Завдяки тому, що гонка пройде в віртуальному світі, глядачі, які самі захоплюються велоспортом, також зможуть покататися по офіційної трасі і порівняти в реальному часі свої показники з результатом професіоналів. Функція буде доступна після офіційного заїзду. Правда, для цього буде потрібно не тільки аккаунт на Zwift, але і сумісний з їх софтом велотренажер, який з'єднується з віртуальним велосипедом гонщика.

велогонка Тур де Франс

Завдяки сучасним технологіям на такі тренажери передаватиметься опір, відповідне вазі і масі тіла велосипедиста, буде враховуватися місцевість, на якій він знаходиться, а також наявність інших велосипедистів попереду.

Саму гонку можна буде побачити не тільки в інтернеті — її транслюватимуть і по телевізійним каналам.

Tour de France — один з найвідоміших масштабних багатоденних велоперегонів в світі. Він з 1903 року проводиться у Франції і має неофіційну назву "Французька Петля". Спочатку велогонка була частиною рекламної компанії спортивної газети L'Auto (зараз – L'Équipe). Tour de France щорічно стартує в липні і триває три тижні. Велогонку не проводили тільки під час Першої і Другої світових воєн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: