fbpx
Сьогодні
10:52 01 Лип 2020

Приїжджі з "червоної" зони в Україну можуть зробити ПЛР-тест замість самоізоляції, - міністр

Приїжджі з країн "червоної" зони (де кількість активних хворих перевищує 40 на 100 тис. населення) проходять ПЛР тестування, якщо не хочуть самоізолюватись.

Про це міністр охорони здоров'я Максим Степанов розповів на брифінгу.

"Для приїжджих не скасовували самоізоляції. Останнім рішенням уряду внесли відповідні зміни щодо прибулих до країни іноземців із країн "червоної" зони. Як вони діють: коли людина приїжджає з країн "червоної" зони, вона має встановити застосунок "Дій Вдома" і піти на самоізоляцію на 14 днів, але якщо у цієї людини є бажання швидше вийти із самоізоляції, вона може пройти ПЛР-тестування у референс-лабораторіях в Україні, в лабораторних центрах нашої країни – державних чи приватних.

Якщо вона проходить ПЛР-тестування і тест негативний, то ця лабораторія повідомляє Центр громадського здоров'я, й особу вилучають із застосунку. У такому разі тест роблять за кошти цієї людини", – сказав він.

Все, що стосується ПЛР-тестування людей із симптомами хвороби або згідно з механізмом, який встановлено для українців, ПЛР-тести робляться безкоштовно, за рахунок держави.

Рубрика:
Здоров'я

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: