fbpx
Сьогодні
10:20 01 Лип 2020

Порошенко розповів, хто стоїть за справами проти нього

Фото Reuters

П'ятий президент Петро Порошенко заявляє, що наразі проти нього розслідують 24 кримінальні провадження і що за всіма ними стоїть Офіс президента, або особисто очільник країни Володимир Зеленський.

Про це він сказав в інтерв'ю Яніні Соколовій.

Інтерв'ю Яніні Соколовій

Хто написав на мене заяву за створення Православної Церкви України? Які справжні мотиви влади щодо політичних переслідувань? Та що б я просто зараз сказав президенту Зеленському? За ці та інші гострі питання дякую Yanina Sokolova.

Posted by Петро Порошенко on Tuesday, June 30, 2020

"24, бо три вони закрили. Але я це дізнався тільки з заяви, яка пролунала, нам це не повідомляли.

Ну який Портнов? Яка помста? (Низка справ проти Порошенка відкриті за заявами ексзаступника голови адміністрації президента-втікача Віктора Януковича Андрія Портнова – ред).

Це спроба Офісу президента або особисто Володимира Зеленського сховатися і відволікти увагу за димовою завісою, прикрившись Портновим.

Це прямі вказівки з ОПУ. Конкретно пана Смірнова, який відповідно як адвокат пана Єфремова дуже дружний з Портновим".

На думку Порошенка, влада Зеленського використовує такий сценарій, щоб "подолати фобії, які існують в Офісі президента, фобії щодо подій в Україні", щоб відволікти увагу від реальних проблем, з якими зіткнулася держава.

Він також додав, що йому дуже сподобалась аналогія, що компас, який вказує на ворогів України, у Зеленського потрапив у якесь дивне магнітне поле, почав дуже швидко крутитись і показувати для нього неправильний напрямок.

Порошенко нагадав, що ворог в України один і це країна-агресор Росія.

На запитання, чи готовий він до того, що все ж таки сяде, Порошенко сказав, що "проходив і набагато більше жорсткі випробування за 5 президентських років, в тому числі і в 2014 та 2015 роках, тож це не є найгірше випробування".

Зеленському Порошенко нагадав, що в часи тих викликів, які стоять перед Україною, "від президента країна потребує, щоб об'єдналися всі ресурси і сили, щоб врятувати державу".

Повідомляється, що допит п'ятого президента України Петра Порошенка, а також обрання запобіжного заходу відбудеться сьогодні, 1 липня.

Раніше 30 червня адвокат Петра Порошенка Ігор Головань заявив, що 30 червня допиту в Державному бюро розслідувань не буде.

Повідомлялося, що адвокати Порошенка подали в суд на генпрокурора Венедіктову.

Порошенко заявив, що Венедіктова отримала вказівку від влади.

Венедіктова заявила про тиск на неї з боку Порошенка.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: