fbpx
Сьогодні
15:08 30 Чер 2020

Шмигаль про справи проти Порошенка: псують імідж Україні у світі, але так треба

Фото Reuters

Справа проти п'ятого президента України Петра Порошенка псує імідж країни на міжнародній арені і може коштувати підтримки західних партнерів, визнає прем'єр-міністр Денис Шмигаль. Однак розслідування та судові процеси триватимуть

«Я не щасливий від цього. В будь-якому випадку розслідування проти керівників держави, тим більше, якщо є факти на підтвердження, – це завжди дестабілізація та неприємний момент для держави… Коли є такі підозри, це завжди засмучує. Але відповідальність має бути невідворотною, незалежно від рангів та посад»,  – пояснив прем'єр в інтерв'ю ВВС Україна.

На думку Шмигаля, ідеальним варіантом є «коли політики поводять себе відповідально й не влізають у корупцію й не зраджують інтересів держави».

«Це не переслідування, але погоджуюсь, що це виглядає не дуже добре. Коли йде мова про покарання для політиків високого рівня в Україні – це псує імідж держави. Але інший бік медалі – покарання має бути невідворотнє для всіх… Як би прикро це не виглядало на міжнародній арені, набагато прикрішим буде виглядати корупція, яка не карається», – додав він.

Прем'єр додав, що не бачить політичного замовлення у справах проти політиків попередніх генерацій.

«Судова система на верхньому рівні вже реформована. У тих справах, які тривають проти політиків попередніх генерацій, я не бачу політичного замовлення», – відзначив Шмигаль.

Раніше адвокат заявив, що Венедіктова оформила постанову про вручення підозри Порошенку "заднім числом".

Нагадаємо, у "Євросолідарності" заявляють, що за Порошенком стежать та вимагають пояснень від Зеленського.

Повідомлялося, що адвокати Порошенка подали в суд на Венедіктову.

Порошенко заявив, що Венедіктова отримала вказівку від влади.

Венедіктова заявила про тиск на неї з боку Порошенка.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: