fbpx
Сьогодні
10:51 30 Чер 2020

Дуда виграв перший тур виборів президента Польщі, - остаточні результати

Згідно з остаточними результатами, в першому турі виборів президента Польщі найбільше голосів набрав чинний глава держави Анджей Дуда

Як повідомляє Радіо Свобода, за нинішнього польського президента віддали свої голоси 43,5% виборців. Його найближчий суперник мер Варшави Рафал Тшасковський набрав 30,5%.

Оскільки жодному з кандидатів не вдалося набрати більше 50% голосів в країні 12 липня відбудеться другий тур виборів президента.

При цьому, незважаючи на пандемію коронавірусу, явка на виборах була найвищою з 1995 року – 64,4%.

Перший тур президентських виборів у Польщі проходив 28 червня. Вибори перенесли з травня на червень через пандемію коронавірусу.

Оскільки вибори організували в умовах епідемії, вони проводилися по гібридною системою: частини виборців з найбільш постраждалих від пандемії районів дозволили голосувати поштою.

На виборчі дільниці потрібно було обов'язково приходити в масках, але при підтвердженні фізичної особи її просили ненадовго зняти.

Згідно з екзит-полами, які були оприлюднені відразу після голосування, за Дуду віддали голоси 41,8% виборців, за Тшасковського – 30,4%; а за Головню – 13,3%.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: