fbpx
Сьогодні
15:12 29 Чер 2020

Зеленський і Орбан можуть зустрітися в кінці липня, - МЗС

Зустріч президента Володимира Зеленського з прем'єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном може відбутися в кінці липня

Про це заступник міністра закордонних справ України Василь Боднар заявив в інтерв'ю Інтерфакс-Україна.

"Обговорено перспективи проведення зустрічі Зеленського з Орбаном. Орієнтовно, це може бути кінець липня. Угорська сторона пообіцяла надати свої напрацювання по тексту меморандуму, який ми запропонували їм ще під час візиту Дмитра Кулеби до Будапешту", – сказав Боднар.

За його словами, сам факт проведення комісії після семи років перерви – це вже певний поштовх. Міністри домовилися сприяти проведенню в найближчі тижні двох додаткових комісій – з національних меншин і питань освіти, а також буде вжито заходів для підготовки транскордонної комісії з розвитку прикордонної інфраструктури.

Боднар додав, що всі питання не були вирішені, розбіжності залишаються, але їх намагаються звести до зрозумілого алгоритму вирішення.

Одним зі способів вирішення питання прав нацменшин у сфері освіти він назвав вдосконалення українського законодавства, а саме – розробки нового закону про національні меншини.

На питання про те, чи буде досягнута сторонами домовленість з питання освіти ще до зустрічі Зеленського і Орбана, Боднар відповів, що, ймовірно, буде досягнутий прогрес.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: