fbpx
Сьогодні
19:32 29 Чер 2020

Аваков відзвітував про роботу МВС за рік

Міністр внутрішніх справ (МВС) Арсен Аваков відзвітував про роботу органів системи МВС за минулий рік.

Про це передає lexinform.com.ua.

Як було заявлено, зокрема, знешкоджено 275 організованих злочинних груп, виявлено майже 2,5 тисячі правопорушень у сфері кібербезпеки та ліквідовано 40 міжнародних каналів надходження в Україну наркотичних засобів.

Про це Арсен Аваков повідомив на минулому тижні під час позачергового засідання Верховної Ради. За його словами, сьогодні все, що трапляється в країні, — від коронавірусу до порушень на лінії розмежування на Донбасі та масових заходів і надзвичайних подій — це все відповідальність Міністерства внутрішніх справ.

«У МВС готові й надалі забезпечувати необхідні карантинні умови для недопущення розповсюдження коронавірусу в Україні, так само швидко і якісно, як ми організували систему температурного скринінгу на кордоні», — зазначив міністр.

Також він наголосив, що кількість умисних убивств минулого року відповідає середньому рівню в мирні роки.

«Рівень розкриття цих важких злочинів складає 93,5%, і це теж дієва превенція», — підкреслив Аваков.

За його словами, в Україні за минулий рік зменшилася кількість умисних убивств на 5%; кількість тяжких тілесних ушкоджень, що спричинили смерть, стала меншою на 13%; розбоїв зменшилося на 15%; пограбувань — менше на 18%; крадіжок — менше на 16%; викрадень автомобілів — на 17%.

«Такі результати свідчать про фахову роботу поліції, патрульних, оперативників карного розшуку», — сказав міністр.

Також Арсен Аваков зазначив, що минулого року було знешкоджено 275 організованих злочинних груп, виявлено майже 2,5 тисячі правопорушень у сфері кібербезпеки, оголошено про підозру 536 особам у кіберзлочинах, ліквідовано 40 міжнародних каналів надходження в Україну наркозасобів.

«У мене прохання до народних депутатів — визначитися зі способом реалізації цієї сировини на користь державного бюджету та української медицини», — додав Арсен Аваков.

Раніше Верещук заявила, що Авакова не потрібно відправляти у відставку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: