fbpx
Сьогодні
18:12 29 Чер 2020

Адвокат заявив, що Венедіктова оформила постанову про вручення підозри Порошенку "заднім числом"

Адвокат Петра Порошенка Ігор Головань заявив, що генеральна прокурорка Ірина Венедіктова та її підлеглі "заднім числом" оформили постанову про вручення підозри п'ятому президенту України.

Про це Головань написав у Facebook.

"10 червня я написав пост про те, що генеральний прокурор Венедіктова порушила норми 110 КПК і не оформила постановою процесуальне рішення доручити здійснення повідомлення про підозру народному депутату України, п'ятому президенту України Петру Порошенку. Нахаба з прокурорським посвідченням, що перервав допит Петра Порошенка у якості свідка, мав при собі лише не передбачений законом папірець "доручення", тобто, не мав жодних повноважень. Ніякого повідомлення про підозру здійснено не було. Під час зустрічі у кабінеті пані Венедіктової "вся прокурорська рать" намагалася нас переконати, що жодної постанови було не потрібно. Хай спробують заперечувати, всі ходи записані", – написав він.

За словами захисника Порошенка, необхідної постанови не було, але через деякий час вона все ж опинилась у матеріалах справи, оскільки у прокуратурі "перечитали кодекс". Постанова з'явилася у додатках до клопотання про застосування до Петра Порошенка запобіжного заходу.

Головань вважає, що через незнання законодавства, у тексті постанови вказані статті кодексу 109 та 382, "які були закриті ще 25 травня".

З огляду на це він зазначив, що "генеральний прокурор не тільки некомпетентна, а ще й намагається приховати некомпетентність фальсифікаціями".

10 червня я написав пост про те, що Генеральний прокурор Венедіктова порушила норми 110 КПК і не оформила постановою…

Posted by Igor Golovan on Monday, June 29, 2020

Нагадаємо, що народного депутата Петра Порошенка викликають на допит до Державного бюро розслідувань 30 червня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: