fbpx
Сьогодні
16:28 28 Чер 2020

В окупованому Криму розкритикували заяви Аксьонова

Літаюча метеолабораторія може частково вирішити проблему дефіциту води на загарбаному Росією українському Кримському півострові, проте для цього необхідні сприятливі погодні умови у вигляді циклонів й атмосферних фронтів.

Про це фахівець Центру погоди "Фобос" Євген Тишковець розповів в етері пропагандитського радіо "Супутник в Криму", яке підтримує окупантів, передає Еспресо.TV з посиланням на All Crimea.

Перед цим голова російської адміністрації Криму анонсував появу в "республіці" єдиного в Росії літака, здатного провокувати дощі.

За його даними, робота метеолабораторії дозволить збільшити обсяг опадів зі вже сформованих хмар на 30% без шкоди для екології.

"Історія використання таких літаків бере початок з 70-80-х років. Сенс літаючих метеолабораторій в тому, щоб розганяти хмари або провокувати дощі. В якійсь мірі це може допомогти, але все ж потрібно спиратися на прогноз погоди. Якщо йде класична система циклонів, атмосферних фронтів, то при дефіциті вологи можна посилити цей процес. Якщо таких сприятливих обставин немає, то хоч сто літаків підійміть в повітря – результат буде нульовим. Тут велику роль грає щасливий випадок, який необхідно спрогнозувати", – пояснив фахівець.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: