fbpx
Сьогодні
14:26 27 Чер 2020

Зеленський відвідав синагогу Хабад на Херсонщині, яку намагалися підпалити зловмисники

Фото ОПУ

Президент України Володимир Зеленський відвідав синагогу Хабад на Херсонщині, громада якої налічує понад 5 тис. осіб. У квітні цього року синагогу намагалися підпалити зловмисники. Двоє підозрюваних у цьому злочині були затримані через три тижні після інциденту.

Глава держави зустрівся з головним рабином Херсона та Херсонської області Іосифом-Іцхаком Вольфом та оглянув відремонтовані частини будівлі, які були пошкоджені під час спроби підпалу.

Іосиф-Іцхак Вольф подякував Президенту за швидку реакцію української влади на цей акт антисемітизму.

Зеленський відвідав синагогу Хабад на Херсонщині

Фото ОПУ

Володимир Зеленський і головний рабин регіону вручили листи-подяки начальнику поліції Херсонщини Олександру Прокудіну та голові СБУ в регіоні Сергію Криворучку за швидке розкриття злочину.

«Головне навіть не те, що це швидкий і правильний результат. Я думаю, що найголовніше – і це сталося – що всі люди бачать, що в Україні є громадяни України. І, незважаючи на національність, віросповідання, всі вони захищені державою Україна, нашими інституціями, нашими правоохоронцями. Найголовніше – щоб усі тут себе відчували, як люди», – заявив Президент.

Синагога Хабад побудована 1895 року. До 1941-го вона діяла як молитовний будинок. Після капітального ремонту та реставрації синагога відкрилася 14 вересня 2010 року. У громаді працює єврейська школа та дитячий садок, здійснюються щоденні триразові молитви.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: