fbpx
Сьогодні
17:55 27 Чер 2020

"Усе ще попереду": Венедіктова анонсувала "посадки" топкорупціонерів

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова відзвітувала про перші 100 днів роботи і пообіцяла, що вироки щодо топкорупціонерів і політиків першого ешелону ще попереду.

Про це вона розповіла в відеозверненні, розміщеному на сайті Офісу генпрокурора в суботу.

"100 днів на посаді генерального прокурора я організовую діяльність органів і координую роботу правоохоронної системи в сфері протидії злочинності. Чого найбільше чекає від мене суспільство? Звичайно, "посадок". І вони є! Так, за ґратами не топкорупціонери і не політики першого ешелону – все ще попереду", – сказала Венедіктова.

За весну, яка, за її словами, стала "символічним часом покарань", 4400 осіб визнані винними і засуджені до обмеження або позбавлення волі.

Серед них 28 осіб, які вчинили корупційні злочини, 7 – кримінальні злочини, які заподіяли шкоду в особливо великих розмірах, 40 учасників організованих груп та злочинних організацій.

Венедіктова зазначила, що під процесуальним керівництвом прокурорів органи правопорядку розслідують понад 1 млн 400 тис. кримінальних проваджень, а в суд направлено понад 30 тис. справ.

"Зараз суд прийняв обвинувальні вироки стосовно 167 корупціонерів, відшкодовано майже 100 млн грн збитків", – резюмувала генпрокурор.

Щодо злочинів у бюджетній сфері, за словами Венедіктової, до суду направлено 829 обвинувальних актів і прийнято понад 260 обвинувальних вироків.

Раніше Венедіктова спростувала, що її годинник коштує 10 тисяч євро.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: